Överviktiga hundar…

Numera tar jag ofta upp det som en del av kursen då vi pratar om belöningar och belöningsmotivation. Det är lätt att bli hemmablind, jag har själv varit där men numera håller jag koll på hundarnas hull. Flash är jättesvår att hålla vikten nere på, han är kastrerad och behöver bara titta på mat för att gå upp i vikt. Han får en nästan en tredjedel mindre mat än Snooby och Ice, men ändå är han lite hullig.

Marie hamnade i samma fälla hon, såg inte vikten smyga sig på, men jag fick en chock som inte hade träffat tjejerna på ett tag! Dom var feta. Efter Marie drog ned damerna till “match vikt” igen så kom både matmotivation, ork och fart tillbaka. Läs hennes blogglägg och se på bilderna här!

Laja när hon var överviktig…

Foto: Annika Klercker

Ett annat inlägg jag tycker alla bör läsa är det här, Emma Willblad skrev ett väldigt bra, tydligt och informativt inlägg om just det här ämnet. Hon har även lagt in bilder för att visa hur slanka, sunda och musklade hundar ska ske ut.

 

, , , , , ,