Middags sök

Det är långt ifrån alla dagar då jag har tid, lust eller ork att göra en “big deal” av pojkarnas middag, med det menar jag att jag inte orkar träna dem 😉 Men, det finns något som inte “kostar” mig någonting, mat sök! Ut ska hundarna oavsett min ork eller lust, likaså äta. Så det är ju bara att ta med maten ut, kasta ut den och sedan sätta sig på en sten eller stubbe och njuta av stunden 🙂 Har man lyxen av en tomt också så finns det ju ännu mindre att skylla på, bara att kasta ut maten på tomten!

Jag träffar ju en hel del hundägare och det är inte sällan jag får höra hur omotiverade deras hundar är av mat, ett stort problem när det kommer till att träna hunden då denna nonchalanta inställning de har till mat blir just den nonchalanta inställning de har till träning och självklart blir resultaten därefter.

Att låta hunden jobba för maten är ett lätt sätt att ändra på det och få hunden att värdera maten mer. Värdet för maten växer successivt fram för varje gång hunden får jobba för den. Testa ska du se!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qZMo2NkVwdE&w=640&h=390]

Ja, jag inser problemet med färskfoder… Därför har jag själv valt att dela upp det, färskfoder får de på morgonen och torrfoder till middag.

 

, , ,