Det absolut första och mest grundläggande kriteriet i belöningsutvecklingen!

Jag älskar att läsa alla mejl jag får av kursdeltagare om hur de utvecklat leken och belöningarna hos sina hundar. Hur hundar som inte varit matmotiverade ÄTER med glädje och hundar som inte varit imponerade över sina tvåbentes försök till att leka, nu LEKER med passion! Det här är min PASSION!

Så vad är det absolut första och mest grundläggande kriteriet för att kunna bygga upp en rik belöningsbank och hund som är passionerad över dina belöningar? En hund i god form. Ja, du läste rätt, en hund i fin form. Minsta lilla övervikt kommer att påverka hundens motivation för ätbara belöningar och ofta även leklusten. Vet inte hur många gånger jag rekommenderat att hunden behöver gå ned i vikt och bara den förändringen har ändrat belöningsmotivationen drastiskt.

Men, det är många som inte har någon idé om vad “rätt” form är hos sin hund. Hur vet man om hunden är i bästa möjliga fysiska form? Hur ser det ut? När klassas hunden som överviktig? Emma Willblad har skrivit ett riktigt bra blogg inlägg med namnet “Tjock, smal eller mitt i mellan?” Läs det!

IMG_3110

, ,