Första RC passet på A-hindret med Britt-Marie & Ricco

Förra gången Britt-Marie & Ricco var här på en privatträning så fick de i läxa att träna in PVC ramen som en target, en springande sådan. Å idag var de här igen, och eftersom Britt-Marie gjort ett sånt kanon jobb med Riccos förståelse för att han ska träffa i ramen under språnget så kunde vi idag för första gången placera ramen på A-hindret.

Innan ni tittar på filmen måste jag bara berätta att Ricco inte tog hindret i något fart innan! Tvärtom stannade han på toppen och kollade utsikten. Det här är också en hund som har haft/har problem med belöningsmotivationen. Men i korta pass fungerar det alldeles utmärkt, och idag ville han ha godbitar, ingen leksak, så vi skapade en belöningsprocess där han var tvungen att jaga ifatt (och apportera!) sin boll för att SEDAN få sin efterlängtade godbit. Han tappade även fokus när han väl fått sin belöning och började titta på allt annat och nosa runt i backen, därför la vi till en till belöning där han antingen fick följa en godisbit tillbaka till start (som han då fick), alternativ jaga ifatt sin NYA fina rävsvans (fårskinn fäst i ett koppel) och kampa med tillbaka till start. På så sätt blev det inga avbrott i träningen och han blev bara förstärkt med det vi ville!

Å sist men inte minst måste jag bara berätta att de grunderna Britt-Marie lagt med Ricco och PVC ramen resulterade i 100% träffar i ramen (på kontaktfältet!) under de 30 min vi tränade (med pauser såklart!) på A-hindret 😀

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-BulMZyBFjg&w=640&h=385]

Visst är dom duktiga! 🙂

, , , , , ,