Slalomträning med Indra & Ix

Efter har legat dåligt så länge känns det underbart att vara på benen igen. Imorse hade jag en liten mjukstart och coachade Sara och hennes två stjärnor i bland annat slalomträningen. Ix (BC) har varit här två gånger innan och tränat i alléslalomen, men för Indra (Tollare) var det första gången.

Vi startade Ix träning ungefär där vi avslutade förra gången, men stängde sedan igen allén ganska mycket så han var tvungen att börja böja sig runt pinnarna. Hela tiden ligger stor fokus på ingångsträning då han får söka upp första porten själv, Sara skickar från olika avstånd och vinklar.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4ilH25knNsM&w=640&h=385]

Indra hade sitt första träningspass, och efter att ha sprungit genom allén fram till en godis skål och sedan en utlagd leksak började Indra fatta galoppen och Sara kunde börja smått med ingångsträningen.

Eftersom Indra tycker att det är obehagligt att göra fel och kan till och med lämna träningen av den orsaken såg vi till att fokus låg på glädje fart och motivation. Och själv tycker jag vi lyckades bra eftersom Indra gjorde ett antal missar och körde ändå glatt vidare, och det är så mycket viktigare än någonting annat! Målet här är att få Indra att älska slalomen (agilityhinder har innan varit väldigt läskiga) och lära sig att det spelar absolut ingen roll att ifall det blir fel. Det enda som händer är att hon får en ny chans och testa igen, allt är bara en lek!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wVRi2KsoQY4&w=640&h=385]

Visst är dom duktiga! 🙂

 

, , , , ,