Agility utbildning på Hundens Hus

Under helgen avslutade jag min agilityinstruktörsutbildning på Hundens Hus. Det var ett gäng på sex pers och deras fyrbenta som drillades i allt från lek och belöningsutveckling till grunder i hinderinlärning och handling. Det finns ju hur mycket som helst att gå igenom! Som jag sa till deltagarna skulle jag vilja ha utbildningen på flera månader för att hinna med allt jag ville få med 😉 Men jag gick ändå igenom vad jag tycker är det absolut viktigaste i hundträning, inte bara agility, att skapa en motiverad hund som vill vara med i leken! Vad leken än må vara, i det här fallet var det agility. Vid hinderinlärningen lägger jag absolut största vikt vid att hunden ska VILJA ta hindret, och att de gör det med självförtroende och glädje. Därav jobbade vi endast på låga balanshinder där hundarna fick utforska hinderna på egna initiativ och testa sig fram, det skapade hundar som var som magneter mot balanshinderna! Att träna med hundens säkerhet, självförtroende och glädje i fokus är i min mening viktigare än allt annat.

Vi hann även med ett gäng olika handling övningar där deltagarna fick testa på de olika grund signalerna som används för att styra hundens mellan runt banan. Här leker Lisa och Dumle med en grundövning där Dumle får börja följa mattes styrsignaler, duktiga 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YwJ9GU0wZsE&w=853&h=480]

, , , , , ,