Workshop i lek & belöningsutveckling på Hundens Hus

I den bästa av världar skulle varenda hundägare starta med att skapa en motiverad hund som VILL vara en aktiv deltagare i vad den än är vi väljer att göra med våra hundar. Ibland är det bara en trevlig familjemedlem med en fin vardagslydnad som står på önskelistan, men en del vill mycket mer. Kanske en bra arbetskompis eller tävlingspartner. Vad än målet än må vara, så startar det med en motiverad hund som VILL vara med i leken!

Jag hade besök här om veckan av bästa Annika Klercker som hjälper mig att fota en massa lekar och övningar som jag behöver till kursmaterial och till min bok. (kontakta henne ifall ni vill ha en duktig fotograf!) Hon har själv ett gäng agility kurser på Stockholm södra bk, och diskussionen kunde inte annat än att hamna på, omotiverade hundar! Vad gör man? Vad gör man som instruktör då det kommer en eller fler hundar på kurs där matte/husse vill lära sig att träna agility och hunden inte kunde bry sig mindre om deras belöningar! Hunden/arna är intresserad av allt ANNAT än just mattes/husses belöningar… Hmmm… Vi har ett problem… Och det är inte alltid lätt att få hundägarna ifråga att förstå att det krävs en hel del grundträning, INNAN det går att träna någonting annat, de vill ju träna agility! (i det här fallet)

För att träna hunden, om vi tränar inom ett belönings baserat program, gäller det att hunden är motiverad för just belöningar. 

Lek och belöningsutveckling har blivit min “bibel” efter Flashy kom in i mitt liv, han fick mig att förstå! Och nu ligger hela min grund inom dessa ämnen 🙂

Vill du också lära dig mer om hur man utvecklar en motiverad hund som VILL vara med i “leken”, vad “leken” än må vara?

Jag har en workshop på Hundens Hus där lek och belöningsutveckling står i fokus, för mer info och anmälan, kika in här! 🙂

wpid-Photo-6-maj-2013-1007.jpg

 

, , , , , ,