Höstens första kurser i Haninge Hundhall!

Nu är hösten här på riktigt, kyligt och blåsigt… Det blir mörkt tidigare och tidigare och det känns som utomhus säsongen börjar lida mot sitt slut. Som tur var finns det nu riktigt fina träningsmöjligheter inomhus, bland annat den stoooora fina hallen i Haninge. Så kurs säsongen kan fortsätta ändå, utan att vara beroende av väder och vind! Så lyxigt 🙂

Så, de första kurserna i Hundhallen blir en Antijakt och en Pre Sport Puppy Class. Båda med start i okt. Finns det intresse för någon av dem så finns fortfarande 2 platser kvar på respektive kurs.

 

Antijakt

Har du en hund som mer och mer börjar visa intresse för fåglar, ekorrar, katter, änder mm. Går den och letar spår efter djur i skogen? Sticker den vid syn av en hare eller ett rådjur? Då är detta kursen för dig!

Vill du ha en hund som kan gå lös i skog och mark utan att störa viltlivet så krävs det träning och en förståelse för hundens naturliga behov. I denna kurs kommer vi att lägga grunden till en samarbetsvillig hund med stor förväntan på sin husse/matte, även i “jaktmarker”. Vi går igenom olika typer av aktivering som jaktkompensation och tränar på hur du ska sänka hundens motivation för jakt på egen tass. Vi kommer att jobba med en mängd inkallningsövningar, impuskontrollsövningar, skvallerträningsövningar, och sist men inte minst kommer vi att lära hunden att lystra och svara på dina signaler i ett upphetsat tillstånd. En väldigt viktig del i att få hunden under kontroll. Vi går även igenom inlärningen av ett väl fungerande “nej!”. Beroende på individ kan träningsplanen se lite olika ut för de olika deltagarna.

Anmälan här!Pre Sport Puppy Class


För dig som vill ha en kreativ och arbetsglad hund där målet är en välanpassad, trevlig familjemedlem och även en framtida tränings- och tävlingspartner.

Genom roliga lekar och övningar kommer valparna att lära sig en sund balans mellan passivitet och aktivitet, en av de viktigaste grunderna för alla hundar oavsett mål. Med leken som huvudsakliga redskap kommer du och din valp/unghund att utvecklas på ett naturligt sätt tillsammans under kursens gång. Varje kurstillfälle börjar med hantering, något som är viktigt för alla hundar, inte minst framtida tävlingshundar. Kursen har som mål att skapa lättbelönade, kreativa och balanserade hundar som kommer att gynna både vardag, träning och tävling. Stor fokus ligger på lekutveckling och inkallning.

Så vill du lite mer? Passa på att gå denna valp & unghundskurs med det lilla extra.

Anmälan här!

 

, , , ,