Träning inbäddad i kampleken

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=XpjCAJ7wghY&w=640&h=390]

Vill så jätte gärna dela det här med alla er hundtränare, en kamp glad voovs som med glädje och entusiasm slänger sig i positionen husse ber om, det är bara en del av leken! Att “slänga” in träning i ett lekpass istället för att träna med lek som lön är något jag tror många skulle få väldigt trevliga bieffekter av. Några positiva bieffekter av det här sättet att träna (genom ett lekpass) kommer med största sannolikhet att vara mer driv, fokus och värde för både sin husse/matte/lekpartner/tränare och för färdigheten som tränas.

Den här hunden har en stark (och medvetet tränad och förstärkt av husse) kamplust vilket gör honom väldigt uthållig, jag skulle rekommendera att inte starta med så här långa lekpass, utan kanske 1-2 minuter beroende på hundens värde för lek. Hellre små korta intensiva lekstunder än långa uttröttande pass.

I takt med att hundens motivation för leken ökar kommer även uthålligheten att förbättras. Trots det bör fokus inte ligga på långa utdragna pass, kvalité före kvantitet! 😉 Det är en av mina stora brister som tränare, jag tränar alltid för länge! Men jag har gjort det till en prioritet att ändra på, så de sista dagarna har jag faktiskt gjort framsteg och bryter av tidigare än jag brukar. Det går åt rätt håll 🙂

Happy tugging everyone!

, ,