Belöningsmotiverad eller icke…

Vilken enorm skillnad det är att träna en belöningsmotiverad hund till skillnad från en icke belöningsmotiverad hund! Relativt ofta när jag har kurser eller privatträningar där husse/matte söker hjälp, exempelvis med inkallningsträningen, så kan vi inte starta med just det eftersom hunden ifråga inte värderar belöningarna.

Jag träffar ständigt hundar som inte motiveras av det husse/matte tar att erbjuda som lön, och hussar/mattar som inte förstår vikten av att hunden inte värderar belöningarna högre än de gör. Dock brukar det inte dröja innan de är med på noterna och förstår den enorma vinsten i att skapa/höja motivationen för mat, leksaker och lek hos sin fyrbente.

Motivation hade i alla fall Figge! Catrine kom hit på en privatträning för att träna på Figges inkallning, och lätt som en plätt var det att avancera i övningarna eftersom Figge var motiverad både för att äta och att leka 😀 Han hade superfin jakt och kamplust vilket gjorde att alla lekar bara flöt på, en riktig härligt kille! Å duktig matte såklart 😉

 

 

, , , , , , , , , ,