Läxor och premiär doppet

Vi har haft en kanon dag här hemma, underbart väder och inga måsten vilket självklart betyder mer tid med pojkarna! 😉 Vi har börjat med en del av läxorna som vi fått i Susan Garrett’s kontaktfälts kurs. Långt ifrån bara kontaktfälts övningar, det är faktiskt en väldigt bred kurs som kommer att gynna så mycket mer än bara kontaktfälten. En av de stora delarna av kursen handlar om kroppskontrolls övningar som syftar till att stärka musklerna, förbättra balansen och hundens kroppsmedvetenhet.

Den första av alla dessa övningar var stegen, hunden ska gå igenom hela stegen och sätta fötterna på rätt plats helt enkelt. Inget skynda, utan kontrollerat flytta sig framåt genom stegens alla rutor. Vårt första pass gick strålande 🙂

En av de andra läxorna är att generalisera hundarnas kunskap av deras frisignal, samtidigt som vi ska skapa en balans mellan hundens självkontroll och viljan att explodera ur position. Spännande träning som jag har börjat jobba med i sitt, ligg och stå.

Efter vår lekpass på gräsmattan (som jag inte bör använda ännu!) så tog vi en härlig promenad in det strålande solskenet. Eftersom det var så pass varmt fick sönerna ta sitt premiär dopp, en skön liten simtur som de njöt till fullo av. Gladast av alla var självklart Isblå, han blev helt till sig 😀

En bit längre ned i den lilla sjön visade den lille familjen stort förtroende för oss genom att inte fly i panik när vi kom. De insåg ganska snabbt att pojkarna inte skulle störa dem. Så fiiina!

 

, , , ,