Trick kurs på Skutans Gård

Innan nattskiftet startade jag upp en Trick kurs (för MHundlydnad) på Skutans Gård med hästar, åsnor, får och en liten gris som “grannar”, härlig miljö att träna hund i med alla dessa underbara störningar på köpet 🙂

Skulle vara kanon att ha Antijaktskurser här!

Här får ni deltagarnas tajming övning, en rolig utmaning som brukar leda till många skratt 😀

Ha något riktigt gott och dra lite retfullt framför nosen på hunden, utmaningen är att hinna klicka (eller ge den belönings signal du använder) medan tungan är utanför munnen på hunden. Låter lätt, eller hur! Men, det går ofta fort när hunden slickar sig om munnen och de första klicken bruka komma när hunden är på väg att dra in tungan i munnen eller till och med när tungan är i munnen igen. Marion skrattade högljutt när lilla söta Chico slickade sig om munnen om och om igen utan att hon hann med att klicka! Som sagt inte så jäkla lätt! 😉

När tricket är klart kallar jag det “vad smakar katten?” och hundarna slickar sig om munnen, hahaha! Löjligt roligt 🙂

 

,