Inkallningsskolan & Pre Sport Puppy skolan startar idag!

Äntligen! Idag startar inte en, utan två av våra stora online kurser. Inkallningsskolan som är en 3 månaders träningsplan för en bombsäker in inkallning och Pre Sport Puppy skolan är kursen som lägger alla grundfärdigheter din hund behöver för en framtida tränings och tävlingskarriär.

Inkallningsskolan

För att kunna ge hunden friheten av att kunna gå lös krävs en väl fungerande inkallning. Det är en förutsättning för att hålla hunden trygg, säker och respektfull mot sin omgivning. Hunden bör kunna kallas in i alla möjliga olika situationer och miljöer.

Att träna hunden till att lystra på inkallning ger inte bara en hund som kommer när du kallar utan skapar en god relation där hunden ser ett värde i samspelet med sin människa.

En viktig grundkunskap som ger möjlighet till frihet under ansvar.

Genom roliga och effektiva lekar och övningar kommer hunden att lära sig att älska komma när du kallar!

Inkallningsskolan är upplagd i lager på lager av grundkunskaper med start i lek och belöningsutvecklingen för att alla ska få de absolut bästa resultaten. Kursen passar alla, allt ifrån valpar och unghundar, till omplaceringshundar och vuxna hundar som behöver lära sig att samspela med sin människa i diverse miljöer. Kursen är skapad i lager på lager av roliga lekar som lägger grunden inför all form av framtida samarbete då inkallning är så mycket mer än att hunden kommer då du kallar.

Inkallningsskolan är den bästa grunden hunden kan få! Den är upplagd över 13 veckor så alla kursdeltagare hinner ta sig igenom alla övningar och bygga upp hundens kunskap och samarbetsvilja från grunden på ett pedagogiskt sätt, och eftersom det är en online baserad kurs finns det inga tider att passa, utan ni tränar och leker när det passar just er. Lektionerna släpps med jämna mellanrum för att göra det extra lätt att följa upplägget. Alla släppta lektioner, kursmaterial, instruktionsfilmer, text och bilder finns tillgängligt dygnet runt i online klassrummet. Följ kursen via datorn eller ta med den ut när ni ska träna och logga in via surfplattan eller smartphonen!

Första lektionen av lek och belöningsutvecklings delen öppnar mån 29 feb. Lektionerna släpps måndagar, onsdagar och fredagar, det vill säga, tre lektioner i veckan. Lek och belöningsutvecklings delen på 10 lektioner löper över mars månad och därefter startar inkallningsträningen som löper över slutet av mars och hela april, på hela 16 lektioner!

Inkallningsskolans sista lektion släpps 27 april och därefter har du tillgång till allt kursmaterial (+ några bonus lektioner!) ända fram till 31 maj! Allt för att du ska ha möjlighet att ta dig igenom hela programmet och fokusera extra på de delar just du och din hund behöver öva på. På 3 månader hinner alla gå ifrån en icke existerande inkallning till inte bara en briljant inkallning, utan en pålitlig sådan också!

Under kursens gång har alla deltagare tillgång till att ställa frågor om lektionerna och ladda upp egna träningsfilmer (högst 3 min) för personlig feedback. Detta görs i kommentarsfältet under respektive lektion. För att lägga upp film behöver du ett Youtube eller Vimeo konto.

Pre Sport Puppy skolan

Pre Sport Puppy skolan är en tävlingsinriktad valpkurs, upplagd för dig som vill ha en kreativ och arbetsglad hund där målet är en välanpassad, trevlig familjemedlem och även en framtida tränings- och tävlingspartner. Passar även unghundar och omplaceringshundar.

Genom roliga lekar och övningar kommer valparna att lära sig en sund balans mellan passivitet och aktivitet, en av de viktigaste grunderna för alla hundar oavsett mål. Med leken som huvudsakliga redskap kommer du och din valp/unghund att utvecklas på ett naturligt sätt tillsammans under kursens gång. Kursen har som mål att skapa lättbelönade, kreativa och balanserade hundar som kommer att gynna både vardag, träning och tävling. Lektionerna är strategiskt upplagda så alla ska få ut det mesta av kursen, och ämnena inkluderar alla de viktiga grundfärdigheterna en framtida tränings och tävlingshund kommer att behöva. Under 4 månader kommer ni att få tillgång till över 50 lektioner varefter de öppnas! Måndag till torsdag, öppnar en lektion om dagen och fortsätter så varje vecka ända till hela skolans program ligger öppet, och därefter har alla elever fortsatt tillgång till klassrummet ända fram till i slutet av juni.

Pre Sport Puppy skolan inkluderar alla de mest grundläggande ämnena såsom hantering, lek och belöningsutveckling, inkallning, följsamhet, fokus och koncentration, apportering, stadga och impulskontroll, signalinlärning, kroppskontroll, shejpingkunskaper, störningsträning och mycket mer. Efter den här kursen kommer du och din unghund vara redo för att börja träna framgångsrikt inom vilken tävlingsgren som helst!

Kursstart mån 29 feb!
En lektion om dagen öppnas mån-tors varje vecka (förutom v 1 då en lektion om dagen öppnas hela veckan). Sista lektion öppnar 23 maj.
Tillgång till klassrummet ända till 30 juni!

IMG_3110

, , , ,