Skogsterräng för fina muskler

Sen det äntligen blev vinter och snön föll har vi inte varit uppe och gått i skogen utan hållt oss till promenad vägar istället. Men för att hundarna ska få jobba ordentligt med kroppen och få fina muskler gäller det att ta sig av skogsvägarna och faktiskt ge sig ut i terrängen.
Eftersom vi har varit borta från agility träningen hela vintern så har inte grabbarna fått lika mycket fysisk träning som de är vana med. Så nu när det mesta av snön har smällt har vi övergett vägarna och går rakt ut i skogen istället.

När jag köpte Mimmi hade hon stått länge och behöver också muskla på sig en del, så idag tänkte jag, varför hålla mig till vägen? Det gör jag ju inte med hundarna! Så vi drog ut i skogen hela bunten 😀 Till en början var Mimmi snubblig och klumpig i terrängen, men jag lät bli att styra och hjälpa henne till största del så hon fick ta ansvar själv för var hon satt hovarna.
Mycket riktigt så började hon gå på riktigt fint och lärde sig snabbt att följa hundarna som drog fram i sina promenad och klättringsmarker. En timme spenderade vi bara med att ta oss fram på de olika underlagen i olika höjder. Nu är både häst och hundar trötta och belåtna 🙂

20120312-165256.jpg
Jag ska försöka klättra så mycket som möjligt med både Mimmi och grabbarna så de stärker upp bland annat ryggmuskulaturen, finns ju absolut inget att skylla på nu när jag har dessa skogsmarker bakom huset! 😉

20120312-165847.jpg
En av Ice favorit sysslor är att hoppa upp på stenar, stubbar och i berg för att klättra och balansera 🙂

,