Ny morgonrutin, uppletande

Eftersom vi har fått lägga agilityträningen på hyllan har jag nu startat en ny rutin så grabbarna ändå får hålla kropparna och sinnet igång, uppletande.

Vid varje morgonpromenad i skogen stannar vi upp för lite leta övningar uppe bergen för att de ska få använda sina muskler ordentligt medan de håller näsan igång.

Jag har även lagt in lite signal diskriminering (eftersom jag annars är så dåligt på att träna det ordentligt!) De får sitta och vänta medan jag gömmer leksakerna, och när jag kommer tillbaka så ger jag dem ett gäng olika signaler. Misslyckas de och sticker på det första bästa jag säger får de snällt komma tillbaka och börja om, inte förrän de använder öronen ordentligt och koncentrerar sig på vad jag säger får de belöningen av att sticka ut på ett upplet.

Säg det! Säg det! Leta! Det är det enda vi vill höra, LETA!!! 😀

 

,