Medicinsk träning

Att skapa riktigt goda associationer till hantering redan från början är guld värt. Att valpen får lära sig att bli undersökt och hanterad bara är något trevligt har man sedan tillbaka resten av hundens liv.

Eftersom Ice är varit inlagd några gånger nu och har gått igenom diverse undersökningar och provtagningar (där jag inte har varit med sett till att det varit lönsamt) några som med största sannolikhet har gjort ont. Så när vi idag skulle på ett veterinär besök var jag aningen orolig att han skulle ha dåliga associationer till Bagarmossen/veterinärbesök.
Med det i åtanke hade jag laddat upp med godbitar innan vi åkte iväg.
Ice hoppade ur bilen, sprang fram till ytterdörren med hur härlig attityd som helst, väl inne i väntrummet/receptionen fick han direkt en god “tuggis” att gnaga på. När vi blev hämtade till undersökningsrummet la han sig helt lugnt ned vid mina fötter. Lugnet själv.

20111208-173057.jpg
När veterinären stack in huvudet och sa att hon var aningen försenad passade vi på att köra lite roliga övningar inne på rummet. Allt för att upprätthålla en härlig attityd och de goda associationerna han redan har. Lill killen jobbade på med viftande svans, han fick bland annat hoppa upp på undersökningsbordet och hålla position tills han fick sin frisignal att hoppa ned.

20111208-173543.jpg
När veterinären kom in och gjorde sin undersökning och proverna togs fick han käka godbitar som lön för sitt underbara uppförande. Trots att han har varit inlagd med diverse undersökningar och provtagningar sitter de goda associationerna från all hanteringsträning han fått som liten puppe. Han sköter sig helt perfekt och är hela tiden lugn och trygg, han är riktigt poppis bland personalen! De tycker han är så trevlig och lätt att ha och göra med, åsså e han ju bedårande söt och supercharmig förstås! 😉

Så vad är det jag vill säga med det här då? Jo, snåla inte med den medicinska träningen! Skapa goda associationer där hunden känner sig trygg att bli hanterad. Det är guld värt, precis som min Ice är guld värd!!!! 😀

, , ,