Skogens konung

Igår morse när jag kom hem från jobbet gav jag och sönerna oss ut på en skön joggingrunda, en bit in i skogen hör jag en hund skälla. När jag kommer om kröken står min granne där och säger “det står en stor älgtjur där, det är därför hunden skäller”, ok, men mina bryr sig inte säger jag och fortsätter framåt, då ser jag den vackra ståtliga varelsen stå bara ett par meter ifrån oss. Fascinerad som jag blev slet jag av mig vantarna, skyndade upp med telefonen för att hinna fota, men då tröttnade älgen på oss och gick vidare utan att jag hann få ett kort 🙁

Jag har aldrig träffat på en älgtjur förut, bara älgkor, och att vara så nära detta stora ståtliga djur gjorde att jag sprang med ett leende på läpparna resten av rundan 😀 Häftig känsla att vara så nära naturen!

Nu fick jag ju ingen bild men hittade det här klippet på youtube, hahahaha! Så här gjorde jag inte! 😉
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dA9OMQmnT60&w=420&h=315]

,