Antijaktskolan är öppen!

Under årens lopp som instruktör började jag inse att vanliga vardagslydnads kurser  inte räckte till för just jaktproblematiken många hundägare har med sina hundar. Jag började fundera på er mer specialiserad kurs där just jaktbeteendet stod i centrum och all teori, aktivering och träning har som syfte att få en välbalanserad hund med jaktbeteendet under kontroll, och efter en vän förlorade sin hund tragiskt i en jaktsituation fanns det inget mer att fundera på. Så under de senaste 6 åren har jag haft Antijaktkurser, vilket det har funnits stort intresse för. Jag får ofta förfrågan om att komma och ha Antijaktskurser på olika håll i Sverige, alternativt ha intensivkurser i form av helgkurser här hemma i Stockholm, så fler har möjlighet att ta delta på kurserna. Men jag har alltid sagt nej eftersom jag jag inte riktigt tror på intensivkurser, speciellt inte då det gäller jaktproblematik! I ärlighetens namn känns det som om jag skulle sno folks pengar då det inte finns en rimlig chans för varken hund eller hundägare att ta till sig så mycket information och träna så mycket som krävs för att påbörja en förändring i rätt riktning, inte under en helg.

De kurser jag har är ofta under upplagda under 3 tillfällen, med 1-2 veckor mellan varje gång, och varje tillfälle är 3 timmar långt. Även då kan deltagarna tycka att det blir “korvstoppning”, för mycket information, för många övningar att hålla reda på. Och vad händer när det blir för mycket? Det duttas lite här och det duttas lite där, och i värsta fall görs ingenting, då det känns överväldigande och förvirrande.

Kickan Nicolic

Att förändra beteende, speciellt något så starkt och naturligt som jakten, tar tid, träningskunskap, engagemang och vilja att förändra sig själv och sina rutiner, och det är ingenting som sker över en helg. Det är en process, och det var precis det jag ville skapa i kursväg, en process som successivt formar hundens jaktmotivation och beteende. Antijaktskolan har funnits i mitt huvud under en längre tid och har till viss del redan släppts. Den 9 juni öppnade K9 Education Inkallningsskolan online som är är den första halvan av Antijaktskolan. Antijaktskolan är upplagd i fyra block till skillnad från Inkallningsskolans två. Kursens fyra block består av 1. Lek & Belöningsutveckling, 2. Inkallning (Inkallningsskolan), 3. Stadga & Impulskontroll och 4. Signalkontroll i högre aktivitetsnivåer.

Här kommer det bästa… Eftersom det är en online baserad kurs är den upplagd på 4 hela månader! (17 veckor!) Ingen “korvstoppning”, utan en övning/lek i taget! Några få minuter om dagen med övningar och lekar som byggs upp lager för lager. I det här programmet har deltagarna alla möjligheter i världen att göra riktiga framsteg i takt med att kursen fortgår. Lektionerna släpps med jämna mellanrum för att göra det extra lätt att följa upplägget. Alla släppta lektioner, kursmaterial, instruktionsfilmer, text och bilder finns tillgängligt dygnet runt i online klassrummet. Följ kursen via datorn eller ta med den ut när ni ska träna och logga in via surfplattan eller smartphonen!

Anmälan och mer info hittar du här.

, , ,