Simma!

Sommaren är underbar! Men vid så här varma dagar (vi har över 30 grader på tomten!) så kan det bli riktigt jobbigt för hundarna. Min Flash är den som klarar värmen bäst, men Snooby som snart fyller 14 år, och Ice tycker det är jobbigt och ligger och flåsar en hel del. Någon riktig aktivitet är inte aktuellt för jag vill inte anstränga dem mer än vad värmen i sig gör.  Men något måste de ju få göra! Så vår i princip enda aktivitet är att simma, så skönt, så avslappnade, så skönt uttröttande och bara så magiskt.

Nu menar jag inte att gå ned till sjön och låta hundarna ta ett dopp för att svalka ned sig, jag menar simma! Vi brukar simma över sjön och tillbaka, tar ungefär en halvtimme, perfekt motionspass och så mysigt. Man blir så skön i kroppen efteråt, och hundarna kyls ned och är toknöjda. Testa själv, sluta stå vid kanten och kasta pinnar i sjön, hoppa i själv och simma tillsammans!

En rekommendation är att investera i en flytväst, jag har alltid flytväst på hundarna när vi simmar längre sträckor. Det känns tryggare när vi är långt ifrån land.

Passa på och njut av sommaren nu, den är snart över!

Flash och kanadagäss

, , , , ,