Running Contacts träning med Manners Minder

I början av gårdagens träningspass blev det en hel del hopp över kontaktfältet, och istället för att låta Ricco öva vidare på att hoppa kontaktfältet ändrade vi om träningspasset en del. Bland annat introducerade vi matmaskinen Manners Minder. Maskinen var hur läskig som helst till en början, så Ricco fick bara bekanta sig med den i några minuter först. Det tog inte länge innan han tyckte det hur hur häftigt som helst att försöka bjuda på beteenden för att få maskinen att spotta ut mat.

Då placerade vi maskinen en bit framför kontaktfältet, och det ändrade hans beteende helt. Inga hopp alls nästan, tror endast han missade kontaktfältet två gånger resterande träningstid. Maskinen gjorde det även möjligt för Britt-Marie att börja hålla sig bakom Ricco så han fick fullfölja balansen på egen tass.

Träningen var så lyckad att Britt-Marie funderar på att investera i en egen Manners Minder. Hon tyckte det var ett bra hjälpmedel i träningen, speciellt när hon tränar själv. Jag har också använt den några få gånger med Flash i början av vår RC träning, ett bra komplement.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xWG6YfPPfGQ&w=640&h=385]

 

, , , ,