Where there’s a will… There’s a way!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kS1iwZ8-4NM&w=640&h=385]

Det här är Britt-Marie & Ricco. Första gången jag träffade dem var på min Lek & Belöningsutvecklings workshop. Britt-Marie behövde tips och idéer på hur hon kunde jobba upp Ricco's motivation. Han var måttligt road av belöningar och just på agilityplan ville han inte vara med. Britt-Marie kunde inte få Ricco att leka på träningsplan, han ville inte helt enkelt! Motivationen och glädjen fanns inte, men…. Skam den som ger sig!

Efter workshopen började Britt-Marie att träna privat för mig, och jag har tjatat vidare om leken, engagemanget och glädjen tillsammans. Varken agility eller någon annan sport är viktig, inte i min värld i alla fall, inte om samspelet inte finns på plats. Att hunden vill lattja och vara med sin människa är grunden, förutsättningen till allt. En hund som kan ge sig hän i leken, kan släppa allt som händer runt omkring och bara vara med sin människa. DET, är förutsättningen för ett framgångsrik träningspass, oavsett sport.
Ricco har inte varit den lättaste att övertyga alla gånger, men… Skam den som ger sig! Britt-Marie har gjort ett strålande jobb och Ricco blir bara lättare och lättare att motivera. Idag gav han sig in i en kamplek (på agilityplan!) med matte efter nästan en timmes träning.

Sånt här gör mig lycklig i hjärtat!❤️ Britt-Marie är en sann inspiration som gett sig fasiken på att hitta glädjen och leken mellan henne och Ricco, resten kommer som ett brev på posten