Artros

Igår förmiddag var jag med Snooby på Haninge Hundhälsa för ett besök med Anna Holmgren. Goran har även varit med honom hos veterinären två gånger i maj och det visar sig att min äldste son har artros och det är därför han har har varit stel och haft ont på sistone.
Andreas (veterinären) ordinerade Rimadyl vid första besöket vilket han gått på nu i några veckor, men efter diskussion om för och nackdelar så bestämde vi oss för att sätta honom på Metacamb istället. Han var även tydlig med att fortsätta motionera honom då det är viktigt att han inte förlorar muskelmassa, ett av de vanligaste och största felen hundägare gör tydligen. Att vila hunden och ta det lugnt gör bara problemet värre.
Anna (sjukgymnasten) kommer att behandla honom med laser 4-6 ggr och sedan någon gång i månaden efter det. Hon trodde starkt på att den nya och starka lasern hon köpt in skulle hjälpa Snooby en hel del 😀 Han ska även simma 2-3 ggr i veckan, sen kommer han att må som en prins var hennes exakta ord, vilket självklart gjorde min dag!

Snooby är fortfarande en ung hund, han har aktivitetsnivån av en 4-åring och är full av livsglädje, han vill absolut inte stoppas av en 11,5 årig kropp med artros! Vilket han inte ska behöva heller, vi kommer att göra allt Andreas och Anna säger så han kan hänga på allt han vill, älskade unge!!!

20120601-110343.jpg

, , ,