Ultuna

Trötter trötter… Hela dagen har spenderats i Uppsala på Ultuna med Ice. Nu börjar saker och ting att hända, vår veterinär och hennes elev var väldigt noggranna och proffsiga. Det kändes som att de verkligen lyssnade på oss och tog det vi hade att säga på allvar. Guld värt!
De hann med en hel del undersökningar under dagen, bland annat har de ultraljudat hela honom kändes det som. Inga fel eller avvikelser hittades som tur var. Men vi ska tillbaka med honom en gång till, då för resterande undersökningar och provtagningar som måste han vara sövd för. Då ska även tandläkaren fixa hans trasiga tand jag hittade medan han låg på ultraljudet.
Vi fick även reda på att Bagarmossen hittat något som skulle odlas vidare på på blododlingen och de svaren skulle vi få på måndag. Allt rullar nu, det känns som om vi närmar oss ett svar… En riktig lättnad.
Däremot skulle jag hålla honom borta från agility träningen även när han är symtomfri tills detta är färdig utrett, det är ju tråkigt, men vi får hitta på annat skoj som inte är lika fysisk ansträngande helt enkelt.

20111216-211846.jpg

Efter den första undersökningen hade vi en liten lekstund med kopplet, å ja!, man kan leka hos veterinären med! 😉

Veterinärens jobb är att utreda Ice, mitt är att skapa och bibehålla goda associationer till all hantering han får utstå. Åter igen var de väldigt imponerade över hur medgörlig och lätt han var att undersöka och hantera. De kunde till exempel öppna munnen och titta honom i halsen hur länge som helst utan att han protesterande. Så duktig så duktig! De undrade om han hade ett skov nu eftersom han var så lugn, nix, han är hanterings tränad kunde jag stolt säga. Tempen bevisade att han var feberfri 😉

20111216-212909.jpg

Ice tyckte att vi kunde fortsätta att leka lite till, trots att det blev lite varmt i det lilla rummet 😉

,