Förra årets succé Inkallningsskolan öppnar igen!

Äntligen är det dags igen! Inkallningsskolans start närmar sig med stormsteg och i år har vi kompletterat första blockets lektioner med ännu mer videomaterial. Inkallningsskolan är upplagd i två block fullspäckade med lekar och övningar för att bygga upp en klockren inkallning. Första blocket består av tio lektioner lek och belöningsutveckling för att starta upp alla skolans elever med de absolut bästa förutsättningarna för att få ut de mesta av inkallningsträningen i block två. Och självklart kommer vi att slänga in en bonus i skolan, precis som föregående år!

För att kunna ge hunden friheten av att kunna gå lös krävs en väl fungerande inkallning. Det är en förutsättning för att hålla hunden trygg, säker och respektfull mot sin omgivning. Hunden bör kunna kallas in i alla möjliga olika situationer och miljöer.

Att träna hunden till att lystra på inkallning ger inte bara en hund som kommer när du kallar utan skapar en god relation där hunden ser ett värde i samspelet med sin människa.

En viktig grundkunskap som ger möjlighet till frihet under ansvar.

Genom roliga och effektiva lekar och övningar kommer hunden att lära sig att älska komma när du kallar!

Inkallningsskolan är upplagd i lager på lager av grundkunskaper med start i lek och belöningsutvecklingen för att alla ska få de absolut bästa resultaten. Kursen passar alla, allt ifrån valpar och unghundar, till omplaceringshundar och vuxna hundar som behöver lära sig att samspela med sin människa i diverse miljöer. Kursen är skapad i lager på lager av roliga lekar som lägger grunden inför all form av framtida samarbete då inkallning är så mycket mer än att hunden kommer då du kallar.

Inkallningsskolan är den bästa grunden hunden kan få! Den är upplagd över 13 veckor så alla kursdeltagare hinner ta sig igenom alla övningar och bygga upp hundens kunskap och samarbetsvilja från grunden på ett pedagogiskt sätt, och eftersom det är en online baserad kurs finns det inga tider att passa, utan ni tränar och leker när det passar just er. Lektionerna släpps med jämna mellanrum för att göra det extra lätt att följa upplägget. Alla släppta lektioner, kursmaterial, instruktionsfilmer, text och bilder finns tillgängligt dygnet runt i online klassrummet. Följ kursen via datorn eller ta med den ut när ni ska träna och logga in via surfplattan eller smartphonen!

Första lektionen av lek och belöningsutvecklings delen öppnar mån 2 mars. Lektionerna släpps måndagar, onsdagar och fredagar, det vill säga, tre lektioner i veckan. Lek och belöningsutvecklings delen på 10 lektioner löper över mars månad och därefter startar inkallningsträningen som löper över slutet av mars och hela april, på hela 16 lektioner!

Inkallningsskolans sista lektion släpps 1 maj och därefter har du tillgång till allt kursmaterial (+ några bonus lektioner!) ända fram till 31 maj! Allt för att du ska ha möjlighet att ta dig igenom hela programmet och fokusera extra på de delar just du och din hund behöver öva på. På 3 månader hinner alla gå ifrån en icke existerande inkallning till inte bara en briljant inkallning, utan en pålitlig sådan också!

Under kursens gång har alla deltagare tillgång till att ställa frågor om lektionerna och ladda upp egna träningsfilmer (högst 3 min) för personlig feedback. Detta görs i kommentarsfältet under respektive lektion. För att lägga upp film behöver du ett Youtube eller Vimeo konto.

Lyssna på vad en av förra årets elever har att säga om Inkallningsskolan!

, , ,