Första Antijakt kursen i Hundhallen avslutad

Min söndag morgon har spenderats med en massa hundträning i Hundhallen, först en privatäning i agility med Lena & Mixa och efter det var det dags för sista kurstillfället av Antijakt kursen. Fullt ös medvetslös! 😉

Om och om igen bevisar det sig att hundar med hög belöningsmotivation är extremt tacksamma att träna. Att skapa värde för nya färdigheter går snabbt så länge man har bra övningar.

Det här är Helena med Happy som har varit belöningsmotiverad från start, hon är både glad i att äta och i att leka, så det var bara att börja med träningen. Vi har lekt en hel del inkallningslekar, både med mat och leksaker, och det här är steg 3 på en ev lekarna som jag kallar kiosken. I det här steget lär sig hundarna att avbryta en jaktsituation. Som jag brukar säga, om man inte kan kalla av hunden från en leksak som är på “rymmen”, hur ska man kunna kalla av hunden från grannens katt eller haren i skogen?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TJrm9hJWs6o&w=640&h=385]

Vad sägs som det signal kontrollen? 🙂

Men alla hundar är ju faktiskt inte belöningsmotiverade. Det är inte alla hundar som uppskattar jakt och kamplekar och det är inte alla som går i döden för en köttbulle. Zeka var en av den, likt min Flash var till en början, inte speciellt imponerad av olika typer av belöningar. Och för mig är det A och O, om hunden inte är imponerad av det jag har att erbjuda så är det upp till mig att göra hunden imponerad! Så Yvonne har inte fokuserat lika mycket på övningarna i sig som kanske de andra har gjort. Hon har fokuserat på att skapa ett värde i belöningarna och ha kul med Zeka, grunden till allt. När belöningsvärdet har ökat så kommer det inte vara några problem att få framgång i alla övningar vi jobbat på, vilket Yvonne förstår, hon har investerat i ett longeringsö och lekt sorkleken med Zeka. Och vilka resultat! Sorkleken gör under!

Så här såg det ut idag, tredje och sista tillfället på kursen… 🙂

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EgWwG_RE38c&w=640&h=385]

Bra jobbat Yvonne!

 

 

, , ,