Hund som jagar?

Har du en hund som mer och mer börjar visa intresse för fåglar, ekorrar, katter, änder mm. Går den och letar spår efter djur i skogen? Sticker den vid syn av en hare eller ett rådjur? Då är detta kursen för dig!

Vill du ha en hund som kan gå lös i skog och mark utan att störa viltlivet så krävs detta träning och en förståelse för hundens naturliga behov. I denna kurs kommer vi att gå igenom vart på “jakt-skalan” just din hund ligger och vad hans/hennes triggers är. Vi går igenom en lämplig aktivering som jaktkompensation och tränar på hur du ska sänka hundens motivation för jakt på egen tass. Vi kommer att jobba med självkontrollsövningar, skvallerträning, ett fungerande “nej”, en stoppsignal och en helt ny inkallningssignal, och sist men inte minst kommer vi att lära hunden att lystra och svara på dessa signaler i ett upphetsat tillstånd. En väldigt viktig del i att få hunden under kontroll. Beroende på individ kan träningsplanen se lite olika ut för de olika deltagarna.

Jag kommer att starta en Antijaktskurs på Hundens Hus den 20/8 kl. 18.00, du hänger väl på?! 😀

Välkommen med din anmälan!

 

,