Jag ÄLSKAR min lekutvecklingskurs!

Jag skulle kunna ha denna kurs varje dag! Å jag önskar att alla mina kursare skulle gå denna kurs innan de går någonting annat. För med dessa lekar och alla de grundkunskaper de för med sig kommer hundträningen att bli enkel och bara att flyta på.

Tror min lekgrupp börjar förstå och se vilka otroliga förutsättningar lekutvecklingen ger. De tyckte att det behövdes en fortsättningskurs på den här för att det fanns så mycket att lära, och jag kan ju inte annat än att hålla med 😉

Riktigt uppenbart blev det i min andra grupp, hundmötesgruppen, där en av hundarna inte är ett dugg belöningsmotiverad. Varken mat eller lek var intressant för denna gosse, och hur lätt blir det att ändra dennes association till hundmöten? Det absolut bästa i en sådan situation är att starta med just belöningsutveckling för att sedan använda sig av de olika belöningsverktygen i den “riktiga” hundmötesträningen.

 

Sam var i alla fall en belöningsmotiverad kille, full kontakt med matte trots att hon flitigt antecknade övningarna som de skulle ha i läxa. Eftersom han är lättbelönad gick övningarna precis som de skulle, lättbelönad hund = lätt tränad hund! 😉