Middagsbus!

Till min lekgrupp, så här såg det ut första gången jag försökte kampa med min Ice när det var dags för middag. Han har svårt att ge sig hän i leken på grund av att det vankas mat och släpper leksaken om och om igen trots att han inte fått sin släpp signal (tack) ännu.

Eftersom att jag vet att han går igång ordentligt när jag kommer ned på golv nivå och försöker “sno” hans tassar så gör jag det för att öka hans chans att lyckas. Det jag dock märker är att han släpper leksaken ifall jag sträcker mig efter matskålen, så han fick jobba igenom det med och när han höll i och drog i leksaken trots att jag höll i skålen så fick han sin släpp signal och middagen var hans 😉

De följande dagarna (hade tyvärr ingen filmare) upprepade jag proceduren, med den enda skillnaden att han fick några matbitar som jag plockade ur skålen för att sedan ta upp kampen igen, fler repetitioner helt enkelt. Efter ca 5-6 repetitionen fick han resten av middagen. Tror det var dag 3 eller 4 så släppte han inte en enda gång! Trots att jag retade honom med maten framför nosen medan han drog i leksaken, men icke, han släppte endast på tack! 😀

Kom ihåg! Om middagen är en alldeles för stor störning, starta leken när hunden inte är lika hungrig, använd lägre värdrad mat och utnyttja även avståndet till matskålen. Klarar de inte att kampa precis bredvid maten, gå en meter bort, fungerar det inte där heller gå två meter bort, fortsätt så tills ni hittar ett avstånd där hunden klarar av att “släppa” maten och ge sig hän i leken. När hunden sitter som bäst i leksaken, ge släpp signal och spring tillbaka till matskålen och belöna med middagen 🙂

Lycka till alla busfrön!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZBqVkkOih1E&w=560&h=315]

,