Boken började bra

Jag har inte jättemycket att att läsa (eller rättare sagt energi!) när jag är hemma så jag passar på att läsa när jag jobbar natt. Jag har nu tagit mig igenom Dawn Weaver´s Knowledge equals speed, en mycket bra bok som både förklarar och illustrerar vilka konsekvenser olika handling val gör. Jag fick mig en och en annan tankeställare. Rekommenderar den varmt till agility intresserade 🙂

Så, sista natten på jobbet började med en annan bok, Maria Hagström´s Från valp till stjärna, en bok om grundträning för framtida tävlingshundar (lydnad & bruks). Nu är jag föga intresserad av lydnad och bruks men, skillnaden i grundträningen är inte stor oavsett vad för aktivitet/tävlingsgren man kommer att ägna sig åt. Vad det handlar om är att utveckla ett samarbete där valpen/hunden vill vara med, vill försöka och har kul med dig! Kan ju inte bli bättre än så, eller hur? 😉 Boken handlar om att skapa goda förutsättningar helt enkelt.  På första sidan stod det stort “Vill du få tillgång till någons (människa eller hund) fulla kapacitet måste varje del av det man tränar vara frivilligt och fullt möjligt att välja bort. Varje uns av  tvång plockar procent från kapaciteten” Förstod direkt att det var en bok i min smak 😉 Ser fram emot resten av boken!