Min kurs näms i HUNDSPORT!

Har precis kommit hem från min kurs “Lördag hela veckan” som jag & Flash hållt på Hundens Hus, en av mina absoluta favoriter. För det första är det min, inspirationen till kursen är min Flash och vår resa från en rädd och reserverad hund som inte var speciellt intresserad av belöningar överhuvudtaget till en lekglad, belöningstokig hund som numera är av med sina rädslor och den största delen av reservationen. Kursen handlar om att skapa belöningar som hunden är villig att jobba för, att inse att belöningarna är grunden till allt. Vill du öka motivationen och glädjen inför en uppgift måste det finnas högvärderande belöningar med i bilden, finns dom inte är det där träningen börjar, att skapa dom. Därav uppstod min “lördag hela veckan” eftersom det var det jag och Flash jobbade med den första tiden av hans liv, det jobbet gjorde att jag kunde träna bort hans rädslor och numera älskar han att träna överhuvudtaget.

Hur som helst, när jag klev in på Hundens Hus möttes jag av Cilla som frågade om jag visste att “lördag hela veckan” näms i nyaste numret av HundSport (3/2010). Nix, hade jag inte en aning om? Tydligen var det en artikel om “stort kursutbud” där flera olika kurser ges som förslag, bland annat min “lördag hela veckan”. Även fast det inte var något utstående i artikeln, det var bara en kurs nämd bland många andra så kändes det väldigt speciellt eftersom den är min och Flashs kreation 🙂 Så självklart blev jag glad och stolt ändå, för jag hoppas att jag kan hjälpa andra att som känner belöningarna de ger inte räcker till, hunden belönar sig med annat, hunden är omotiverad till samabete eller vad det nu kan vara. Träning handlar om att förstärka beteenden vi vill ha och tycker om så vi får mer av dem, men det är svårt när man inte har något att förstärka med!

Flash har lärt mig mer om träning än vad någon instruktör eller hund någonsin gjort, han har gjort mig till en bättre tränare och en bättre lekkamrat 🙂 Han är skaparen av “lördag hela veckan”!