Klossträning

Jag har haft två hemskt roliga kurser som tråkigt nog det var sista gången på nu. Pre Sport Puppy som är en valpkurs inriktad på framtida tävlingshundar, och en agilityhandling 1. som är en grundkurs i handling.

På Pre Sport Puppy har vi förutom den traditionella valpträningen pratat en del om kroppskontroll och kroppsmedvetenhet hos valparna, något som A och O för en framtida tävlingshund. Att börja med bakdelskontroll och balansträna redan som valp har massor med fördelar. Här får ni se den extremt söta lilla fralla valpen som har lärt sig att gå upp på klossen med framtassarna men nu även ska bli medveten om sina bakben 😉 Matte försöker klicka varje gång den lilla tösen rör ett bakben, se hur snabbt hon blir medveten då detta är deras första försök!! 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0k-mSxortPg&hl=sv_SE&fs=1&]

Önskar att jag har en film Annas lilla BC tjejs Flickas första pass på Dead or Alive då vi la in ytterligare en signal, när hon skulle ta leksaken. Hon lärde sig blixtsnabbt att släppa på “Tack” och att invänta “Ok, ta den!” innan hon fick fortsätta leken. En grym liten tjej!

, ,