Jobbigt under nyår?

Om din hund hade det jobbigt under nyårsfirandet så är det här den perfekta tiden att börja träna skott och ljudträning, i och för sig så kommer det eftersläntrare under hela januari så träningen kan vänta tills det är helt över. Men det betyder ju inte att du kan börja lägga upp en plan för hur ni på bästa sätt ska börja träna, ni som gått Skott & Ljudträningskursen har nu verktygen att starta upp träningen och successivt öka svårighetsgraden under årets gång, nu behöver inte träningen forceras fram, nyår ligger bakom er istället för framför.  Så börja träna nu! Tyvärr är det under hösten de flesta anmäler sig till kurs, inte i början av året :(. Jag har försökt att lägga upp kurser under vårterminen men det är få eller inga anmälningar, under höstteminen rasar anmälningarna in. Självklart är det super att öka kunskapen om detta problem och få verktyg så man kan träna, men ofta räcker inte tiden till fram till dec då det brukar börja smälla. Hur som helst, nu ligger det värsta bakom oss och jag hoppas verkligen att alla som sett sin hund lida sig igenom denna tid tar tag i saken och tränar under årets gång så nästa nyår blir en trevlig affär istället. Den här träningen tar inte en massa tid utan behöver bara läggas in i vardagen, vet du inte hur du ska träna det, anmäl dig till en kurs och investera i dig själv och din hund så ni kan njuta av dec också.

Slutligtvis… Med risken för att låta tjatig… Börja planera redan nu, när januari är över och de sista raketerna & smällarna skjutits, börja träna! Börja träna “nu” och öka sakta med säkert svårighetsgraden under året i samband med att din hund ändrar associationen till ljuden den nu är rädd för. Vet du inte hur? Gå kurs eller boka privatträning. Det är en investering din hund förtjänar!

Önskar er alla ett underbart 2010!

Vi ses under 2010! 🙂