Gott Nytt År!

Dagen började med en promenad och efter det ett träningspass med Lucky, Flash & Ice. Det blev lite slalomingångar, kontaktfält och långhoppet. Heta Lucky har knappat in på sina lille bröder och klarar nu samma ingångar som de gör, han är inte långt efter på kontaktfälten heller. Räknar med 1-3 pass till så har han kommit ifatt där med. Lucky blir roligare och roligare att träna med, nu har jag även vant mig vid hans glädjeskall så… 😉 Flash och Ice fick börja lära sig att driva framåt till kontaktfälten trots att jag hamna bakom. Fick et mejl av Johanna från Danmark som skrev att de var redo för de så jag var ju tvungen att försöka 😉 Flash har en tendens att vända om och hamna snett när jag hänger kvar bakom, när det hände började vi antingen om eller så väntade jag ut tills han rättade upp sig innan han fick OK och bollen kastad framåt. Svårigheten med Flash är att han aldrig riktigt tar i och driver på, han vill springa bredvid mig hela tiden, hamnar jag bakom tappar han direkt fart. Så det här måste vi jobba vidare på. Ice däremot, han sprang med full fart till kontaktfältsbeteende och inväntade OK och bollen, det var inga problem! Han visste exakt vad han skulle göra, läckra hund 🙂

Efter träningen blev det en långpromenad i skogen med Ice syster Blinka, Snoobys tjej Tindra och Flashs första vän Laja, så nu ligger herrarna och sussar sött. Tanken var att tömma dem på så mycket energi som möjligt så nyårsfirande flyter förbi utan några tråkigheter. Nu är det ju inga av mina hundar som är rädda för raketer och smällare, men det betyder inte att jag tar det förgivet och inte förebygger. Trötta nöjda hundar har mindre energi över till att överreagera vid exempelvis nyårsfirandet.

Snart blir det att packa in hela familjen i bilen och bege sig till goda vänner för god mat & gott sällskap för att fira in det nya året 🙂

GOTT NYTT ÅR!