Vem är den bästa tränaren?

Du eller din hund? Som ni kanske är medvetna om så tränar våra hundar oss minst lika mycket som vi tränar dom, om inte mer! Jag hade ett härligt par på privatträning för ett par dagar sedan som skrattandes erkände att deras hund var väldigt snabblärd och hade listat ut en rad olika sätt att få husse & matte att göra  som han ville. Han hade tränat dem i att släppa ut honom så fort att gick till dörren och skällde, att plocka fram grejer som hamnat under soffan osv… Det enda han behövde göra var att skälla så kom de springandes och infriade gossens vilja. Gissa om vi skrattade när vi gick igenom hur vältränade husse & matte var 😉  Och självklart erkände jag att även jag var väldigt vältränad på vissa beteenden, exempelvis att fylla på vattenskålen (eller till och med byta ut vattnet i skålen!). Snooby började redan som valp att krafsa i skålen om den var tom, självklart flög jag dit i rasande fart, min underbara lilla valp ska inte behöva vara törstig! 😉 Han lärde sig snabbt att “kalla” mig till vattenskålen, nu även för att byta ut vattnet så han fick nytt fräscht vatten. Nu är vi två som far upp och störtar till vattenskålen så fort någon av hundarna “kallar”. Lucky har även tränat mig till att klappa och klia honom när han vill, Flash & Ice har tränat upp mig och husse till “Lekmaskiner”. Ja, vältränade är vi allt… 😉

Vad har din hund tränat dig till? Berätta gärna 🙂

Snooby tränade snabbt upp min vän Fidde till en "boll & pinnkastare"