Attans vad svårt

Vårt andra träningspass i ridhuset så jobbade vi på lite störningsträning och externbelöningar i slalomen, serpentiner, threadles och en del kombinationer. Tyvärr fick inte min Lucky följa med eftersom han har ordentligt med träningsvärk efter igår, han är stel och eländig. Måste se till att värma upp honom ordentligt innan vi tränar och sedan ta en promenad efter så han får gå av sig innan han kommer hem och lägger sig. Sen ska jag ta det för vana att sätta på honom Back On Track efter träning, det täcket är super! Får se om han kan följa med till Hundens Hus imorgon och träna på kontaktfälten…

I alla fall, till dagens träning. Slalomträningen gick bra, den känner jag mig trygg i och vet hur jag ska utveckla vidare, men dessa threadles! Känner mig inte alls säker där, tror inte alls att jag är tydlig mot mina stackars pojkar… Brukar alltid säga till mina kursare att de måste vara säkra och trygga i vad dom tränar, annars finns det ingen chans för hunden att förstå oss, om vi själva inte är säkra på vad vi håller på med, hur ska hunden veta?!?! Så var det nog för stackars Flash & Ice idag 🙁 Fast vi fixade det efter lite om och men, men jag måste bli bättre på hur jag styr i dessa situationer! Skulle behöva någon att träna med som kan kolla mig och ge feedback på vad det är jag pysslar med egentligen, inte lätt att alltid träna själv. Att filma räddar ju en del. Serpentinerna fungerade bra, där går träningen smidigare och jag känner mig säkrare. Nu har jag i alla fall kollat på en film om threadles & serpentiner och känner mig lite tryggare inför nästa pass på torsdag 😉

Ridhuset vi tränar i 🙂