Lek & Specialsök i kruka

Eftersom det gick så fort att lära Gremlin att snurra åt det ena hållet så tog vi tag i andra hållet när vi var ute och lekte, det tog inte många repetitioner innan grabben snurrade åt andra hållet för att få mig att kasta kongen. Så jag la även in in signal här, höger. När jag kom hem upptäckte jag att jag har lagt in min höger och vänster, inte Gremlins höger och vänster! Om jag ska använda mig av dessa signaler på agilitybanan måste jag växla signalerna så jag inte strular till det för mig själv… Suck! Stackars Ice som har en sån slarvig matte, som tur var har jag endast signalerna under ett träningspass… Men ändå!

På kvällen blev det att leta Kantarell i en upp och ned vänd kruka, jag hade 3 krukor men endast en det låg en kantarell i. Flash & Ice har blivit riktigt skickliga på att verkligen sniffa i det lilla hålet i mitten för att undersöka innehållet i krukan, har nu börjat lägga in störningar och försöker “lura” dem ifrån rätt kruka när de hittat kantarellen. När de kommer fram till rätt kruka och sniffar intensivt i hålet tar jag fram godis och försöker locka dem till en eller båda av de andra krukorna. Misslyckas de och går på finten så tar jag bara bort godiset, när de då går tillbaks till rätt kruka, tar jag fram godiset igen. Stannar de då kvar med näsan i hålet klickar jag och belönar direkt med godiset.  Gick riktigt bra för båda två 🙂 Tränade först med Lucky som jag också la in störningar på, märktes ganska dierkt en skilland. Det blir nästan som om polletten trillar ned. Jag tror inte alls att störningar alltid gör saker och ting svårare, tvärtom kan jag uppleva att efter några finter så är hunden så mycket säkrare på vad det är han ska göra för att nå belöning. Som om det blir en klarhet på något sätt. Så även fast det bara var Flash och Ice andra gång de tränade detta kände jag att jag ville lägga in störningar, både för anledningen jag förklara ovan och att de gick så bra med båda två. De sökte av krukorna perfekt, inga pauser, ingen osäkerhet på vad det var de skulle göra utan sniffade från hål till hål. Kände inte att det fanns något att vänta på, helt klart rätt beslut, gick suveränt! Husse skulle filma men batteriet tog slut så det får bli en annan gång…

P7200110