Gremlin tar nattskiftet

De stora grabbarna fick vara hemma så Ice och jag får lite egen tid tillsammans. Eftersom han är en extremt social liten kille så stormtrivs han verkligen bland alla människor, men han har lärt sig att han inte får gå in på rummen. Så när jag går på rond följer han självklart med överallt men han stannar snällt utanför dörren och väntar tills jag är klar i det rummet och vi går vidare. En sån smart liten puppy! Det är ju trots allt bara andra natten han är med.

På morgonkvisten blev det ett shapingpass innan morgonpersonalen droppa in, vi fortsatt med var stolövning, men denna gång placera jag ut en till stol ca en halv meter framför den jag satt på. Nu visste han  direkt var som förväntades av honom, håll dig i rörelse! Jag bestämde mig för att jag nu ville ha ut gossen runt den andra stolen, så jag placerade mina belöningar strategiskt genom att kasta dom på hans tänkta linje när han rörde sig åt rätt håll. Gobitarna hamnade på hans väg så han var tvungen att ta ett par steg för att nå fram till köttbullsbiten. När han fattade vad denna lek gick ut på ändrade jag spelreglerna en del, nu ville jag att han skulle passera bakom min rygg istället för framför mig för att fortsätta runt den andra stolen. Vi hann få till den åt den ena hållet men hann inte riktigt färdigt åt den andra hållet innan Homeira kom för att ta rapport. Vi får fortsätta imorgonbitti helt enkelt 😉

Tänkte även ikväll börja jobba på startsignalen jag kommer att använda mig av på agilitybanan och så blir det träning på att springa rakt ut till leksak eller godisskål. Vi hinner ju med en hel del när vi är ensamma 🙂

Gremlin :)

Gremlin 🙂