Idag lyckades jag:)

Beteendet var att få hönan att picka på en target, efter det skulle vi lägga in ett rött ljus som signal på beteendet. Vi släckte ut pickandet på targeten när laserpennan inte var på, så fort vi satt på laserpennan och den röda lilla pricken visade sig några centimeter under targeten skulle hönan direkt svara med att picka på targeten. I avsaknad av av signalen skulle hönan endast invänta att laserpennan sattes på, detta skulle fågeln klara av att göra i 20 sek. När vi lyckades med detta kom provet, Bob kom då och bad oss att tända lasern, hönan ska då picka på targeten men vi får inte förstärka det! Hittills har vi förstärkt varje gång hönan har svarat på signalen och pickat på targeten, men nu skulle hönan klara av att svara på signalen utan någon förstärkning och inte försöka picka igen när lasern släckts. Detta skulle vi klara 3 ggr i rad och hönan skulle endast vänta passivit emellan tills signalen  presenterades  igen då var vår höna examinerad 🙂

Bob demonstrerar med "sin" höna hur det ska gå till;)

Bob demonstrerar med "sin" höna hur det ska gå till 😉