Signalinlärning

2 dagar har gått på Chicken Camp steg 2 och vi jobbar med att sätta signal på beteenden, att få stimuluskontroll alltså. Jag hade en tuff eftermiddag men annars en mycket bra dag med många lärdomar. Bland annat att lita på vad min erfarenhet säger och inte bara på vad andra säger, så fort jag litade på mig själv och vad jag gjorde så löste sig problemet på några få minuters träningstid.

Hela tiden försöker jag “översätta” vad vi gör här till hur jag kan träna hund på ett effektivare sätt. “Time is money” har varit Bob´s verklighet då det gällt att på kortast möjlig tid fått fram det önskade beteendet.

Igår kväll åkte jag, Kay och Anna in till Borlänge och åt middag. Grekiskt blev det:) Ikväll blir det bara något lätt på rummet. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll så jag orkar hålla koncentrationen imorgon med.

Bob demonstrerar...

Bob demonstrerar...