Freestyle träning och figurant!

Johanna från Danmark (aktuell i nya Hundsport) hade en liten freestyle kurs med oss efter dagens slut, det blev lite teori, filmvisning och praktik. Våra coola militär killar ställde upp och tränade sina hundar de med 🙂 Det hela slutade med att jag för första gången i mitt liv blev figurant till en skyddshund! Snacka om att jag flög som en liten vante, dum som jag var så sprang jag den första gången utan att ens känna på hur det är att få en hund hängandes i armen från nära håll och stillastående. Nä det gjorde jag den sista gången istället! Det enda jag kan säga är…. vilken kraft! Har alltid varit sugen på Malle och skyddsträningen, tro INTE att det minskade nu. Tvärtom ringde jag Goran och berättade om att jag blivit omkull kastad och dragen på backen av en skyddstränad miltitärhund och fick blodad tand 🙂

Fick även träna denna underbara hund i en inte riktigt så allvarlig övning kallad Elefanten (stå med framtassarna på en liten pall, upp och ned vänd skål eller liknande) och vandra med baktassarna runt runt. Bra för bakdelskontroll. Men Trond döpte ganska snabbt om övningen till Tigern 😉

Nu måste jag sussa så jag orkar med morgondagens träning, det är nya beteenden vi jobbar med på hönsen, mer om det imorgon… Natti natti

Ole och Trond med sina arbetshundar

Ole och Trond med sina arbetshundar