Längtar till att träna hund igen!

Nu börjar jag tröttna på hönsen och längtar tillbaks till träna hund igen… Som tur var lånade Trond ut sin Tim som jag fick träna igårkväll, men idag blev det ingenting, finns ingen tid över… Bara höns från morgon till kväll! Ska fråga om jag får låna Tim imorgon med så vi kan fortsätta med “Tigern” (Tronds nya namn på Elefanten) 😉

Just nu jobbar vi på att höna 1 ska gå runt 2st koner, och höna 2 ska istället för att gå runt  konerna ska de gå i en åtta runt runt. Åttan är svårare och ger tränaren fler utmaningar än första övningen som “bara” är att runda konerna. Här gäller det att bara klicka hönan när hon är i rörelse, annars får du fortare än kvickt en stillastående höna… Min träningspartner har (enligt mig) alldeles för höga kriterier och väntar ut för länge vilket gör att hon nästan alltid klickar när hönan saktar ned eller är helt stilla. Det går nu väääldigt sakta… Hon tycker dock att jag har alldeles för låga kriterier och inte vågar utmana, kanske stämmer men jag vill se att jag har byggt tillräckligt med värde för ett beteende innan jag pressar så beteendet inte fallrerar. Olika tränare, olika åsikter och erfarenheter… En sak är säker i alla fall, man lär alltid något av varje människa 🙂

Bob går igenom hur inlärningen av konerna ska gå till

Bob går igenom hur inlärningen av konerna ska gå till