Då var dag 2 på Chicken Camp över…

Bob Baily drillar oss...

Bob Bailey drillar oss...

Vi har spenderat största delen av dagen med att träna hönsen, jag tränar en snabb liten dam och en där det går ganska långsamt. En väldig kontrast men det är desto lärorikare för mig. Men den snabba damen tränar jag på diskriminering, vi har 4 olika symboler, en fyrkant, en triangel, en cirkel och en sexhörning (kallar jag den för;). Endast fyrkanten är het, hönan blir bara klickad och belönad om hon pickar på rätt symbol. Än så länge har jag kommit till 2 symboler, imorgon ska jag lägga till nr 3. Damen är relativt säker på sin uppgift och pickar nästan bara på fyrkanten, och detta har jag lärt henne på endast några minuters träning! Vi tränar 30 sek i stöten, sen är det paus. Om jag kan träna en höna till detta på så kort tid, vad kan jag då åstakomma med mina vovvar?! Jag längar hem för att testa mina nya kunskaper:)

Denna diskrimineringsövning ska vi utvecka en hel del, när hönan lärt sig att endast picka på det heta föremålet och ignorera de andra 3 är det dags att göra det svårare. Vi ska då plocka upp det heta föremålet och placera det bakom ryggen eller i alla fall ur hönans synhåll. Hönan ska stå stå still i 20 hela sek och inte göra någonting, hon får inte  börja picka på de 3 andra föremålen eller göra nånting alls överhuvudtaget! Hon ska bara stå och vänta tills de 20 sek har gått och vi tar fram det heta föremålet igen! Men det blir värre! När hönan är bombsäker på att detta ska vi helt plötsligt byta hett föremål! Nu kommer alltså en symbol som hönan lärt sig att ge fasiken i vara det heta föremålet… Fick lite ont i huvudet när Bob förklarade hela träningsplanen måste jag erkänna. Men det ska bli intresant:) Ser fram emot morgondagens utveckling.