Fårvallningskurs för nybörjare

Fårvallningskurs för nybörjare
Kursinnehåll: Det här är kursen för dig som aldrig har vallat tidigare eller väldigt lite. Kursen går igenom vad vallning är och hur man använder en vallhund för att minimera stressen på djuren. På kursen får din hund träffa får i och utanför fålla och du får pröva grunderna i drivning, fösning och hämt. Vi visar även vallning med en färdigtränad hund för att du ska få en överblick av vallningens olika delar.
Hundarna jobbar i början i lina och eventuellt senare även lös bland fåren om vi anser att det är lämpligt. Det finns ingen garanti för att din hund ”tänder” på fåren i första mötet med fåren, en del hundar tänder på en gång och en del behöver lite mer tid på sig. Kursen är öppen för samtliga vallhundsraser dvs även kroppsvallande raser. Vi tar dock ej emot Schäfer & Malle då dom besitter för mycket jaktkamplust för att man ska kunna valla.
Träningen sker på snälla finull/texelkorsningar.
Datum: 13/5, 20/5, 27/5
Kurskostnad: 1 500:-
Tid: 12.00-14.00 varje tillfälle
Max antal deltagare: 4
Instruktör: Vidar Risby
Plats: Vallgatan 12, Österhaninge
Platser på kursen: 2

Anmälan på: info@emmawillblad.se

,