Nuförtiden är det lätt att lära sig nya saker

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag älskar internet, jag älskar all information jag tar tillgång till 24 tim om dygnet 365 dagar om året. Nuförtiden har man liksom ingen anledning att inte lära sig nya saker. Eftersom mycket av min kursverksamhet ligger online så behöver jag mycket bilder och filmer till allt kursmaterial och därav investerade jag i en bra systemkamera i slutet av förra året. Problemet var ju bara att jag inte förstod någonting av systemkameran, jag aldrig lyckats ta en bra bild med en systemkamera förut! Men som sagt, det finns ingen anledning att inte lära sig nya saker längre. Det finns hur mycket information som helst därute, och jag har allt vid mina fingertoppar. En del av informationen gratis, och en del kan man får betala för. Så jag började läsa artiklar, bloggar och allt annat jag kunde hitta på nätet. Sedan blev jag rekommenderad en online kurs som jag satsade på, sen blev det några fler, och så blev en hel del “trial and error” såklart. Jag testade mig fram och bara lekte med kameran och såg vad jag fick för resultat. I början blev det bara suddiga och eller mörka bilder, och jag började tro att jag aldrig skulle få till en bra bild, ännu mindre, en bra action bild! Och action, är ju det jag behöver fota mest. Hundträning handlar ju mycket om rörelse. Men, genom online kurserna jag gick, YouTube filmerna jag såg på och artiklarna jag läste så lyckades jag tillslut. Jag förstod sambandet mellan bländare, slutartid och ISO, och då började bilderna blir bättre och bättre. Jag har självklart en lång väg kvar att gå, och precis som jag allt annat, så finns det nog ingenting som heter fullärd, men nu känner jag iallafall att jag kan ta såna bilder jag behöver till mitt jobb. Nu ska jag bara försöka lära mig lika mycket om kamerans filmfunktion, HJÄLP!!!! Hahahaha!

DSC_0178

Nu ska jag träna vidare på fotandet och börja läsa på om filmfunktionen, så jag kan börja träna på det med. Det lär bli mycket nytt foto och film material i sommar! 😀

, , , ,