Grunden till all belöningsbaseratd träning

Lek och belöningsutveckling! Mitt favoritämne, min grundträning, min plattform… Igår kväll avslutades terminens första lek och belöningsutveckling på Skutans Gård, arrangerad av MHundlydnad.
För tre veckor sen då vi startade fick alla kursdeltagare presentera sig och berätta lite om sina hundar, och gemensamt för gruppen var att alla upplevde problem med störningar. Det var ett gäng unga glada hundar som var nyfikna och uppslukade av livet, precis som det ska vara med andra ord.
Vi startade varje kurstillfälle med en diskussion och tränade därefter praktiskt resten av tiden, och mycket av diskussionerna gick självklart till störningar. Alla fick i läxa att jobba på lekarna och bygga upp motivationen, och att även integrera dem i vardagen, även i miljöer och situationer där de haft problem med diverse störningar. Som alltid, så häftiga resultat! Hundar som helt plötsligt valde bort sådant som innan varit av stort intresse för att istället vilja leka med sin matte/husse. Underbart!
Det här är något alla hundägare bör starta med, att skapa engagemanget, intresset, motivationen för att vara tillsammans, för att samspela tillsammans, för det är där all framgångsrik träning startar!

Här är några av de superduktiga kursdeltagarna i några apporteringslekar vi avslutade kursen med…

,