Tryffelsök, träningspass 1.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Nresn_9tY6k&w=640&h=385]

Min Snooby är ju helt outstanding! Efter ca 10 repetitioner av att lukta på doft dosan ersatte jag klick och belöning med “ligg” och belönade honom liggandes istället, också ca 10 repetitioner. Sen började jag gömma dosan så han fick små minisök. Jag var redo att gå tillbaka till att klicka och belöna och variera med att ge “ligg” signal när han gör sitt fynd, men det behövdes inte! Snooby var redan med på noterna och la sig varje gång han hittade doft dosan 😀

Efter några till träningspass av det här kommer jag att fräscha upp kantarellsöket också, och vid kantarellsök har han “sitt” som markering. Så det var en tanke med just “ligg” markeringen vid tryffelsöket. När jag sedan gömmer både tryffeldoft och kantarell kommer utmaningen, då gäller det för Snooby att sätta sig vid fyndet av kantarell och lägga sig vid fyndet av tryffeldoften. Återkommer med film om det när vi kommit dit 😉

, , ,