Koppelträning

Som ni såg i förra inlägget så har Annika och Storma gått min Pre Sport Puppy och varit super duktiga, men eftersom Storma är så pass duktig så går hon oftast lös. Det betyder att hon inte har tillräckligt med erfarenhet för att veta hur hon ska bete sig i kopplet. Men det löste vi under ett träningspass ute hos mig där Storma fick lära sig att det hela handlar om att anpassa farten efter Annika.
Eftersom konflikter i kopplet ofta handlar om att hunden har lite för bråttom och drar omkring på sin tvåbente jobbade vi med att få henne att anpassa sin fart efter matte då Annika bromsade in alternativt sänkte farten. Registrerade hon att Annika ändrade sitt promenad tempo så belönades det vid sidan alternativt så stämplades hon ut. För att öka Stormas kunskap och självkontroll använde vi oss av störningar, något hon ville fram till, först en utkastad leksak, sedan stod jag och lockade/busade med en leksak vilket är en stor störning för en sån social och glad liten dam som hon är. Efter det fick husse agera störning, också lockandes med leksak, och sist med inte minst så använde vi oss av mina grabbar. Först ut var Flash, sen Ice och efter det hela flocken! (Tyvärr inte med på film eftersom jag filmade)
Damen lät sig inte luras, hon hade förstått förutsättningen för lön, att anpassa farten efter Annika. Som avslutning blev belöningen för bra val, det vill säga följsamhet, att träffa och lattja med grabbarna grus 🙂

Under Pre Sporten har vi lekt en massa inkallningslekar, något som gett riktigt fina resultat då Storma klarade av att avbryta lek för att springa tillbaka till Annika. Att avbryta hunden från något så engagerande och häftigt som lek är inte det lättaste vill jag lova, men bra hundträning ger bra resultat helt enkelt 😉

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=70QtZq4-fF4&w=853&h=480]

Behöver du också hjälp med att få hunden att gå fint i kopplet? Jag startar en Koppel & Följsamhetskurs (som garanterar resultat då man följer träningsplanen!), som startar tis 14/5 kl. 18.00

Välkommen med din anmälan!

, , , , ,