Få leksaken att röra sig som ett byte

Idag när Desirée kom hit blev jag positivt överraskad då hon hade konstruerat världens bästa jaktleksak med ett longerspö och en avklippt pälskrage från en luva, så fiffigt och kreativt! Det här är en leksak som många skulle gynnas av då man på ett ganska lätt sätt kan få leksaken att röra sig som ett byte längs marken. Många hundar kan till en början bli hämmade av att ha matte eller husse hängandes hukande i andra änden av leksaken och därför inte ge sig hän i leken, det är något hunden slipper här och kan fokusera på att släppa loss och jaga sitt byte istället. Och som jag har skrivit förut, om hunden väl börjat jaga ifatt sina byten (leksaker!) så är det inte svårt att få till kampen. Kamplusten väcks ofta när hunden verkligen har fått kämpat och jagat som en tok, när de väl fångar och griper tag om sitt byte brukar kampen komma av sig själv. De vill ju inte släppa iväg sin fångst de första de gör! 😉

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Vk0PXDWwfYc&w=853&h=480]

Det här filmade jag precis när vi skulle avsluta bara för att visa den här grymma leksaken som får den mest ointresserade hund att trigga igång och börja jaga! Rizzo var redan helt slut eftersom han hade tränat/lekt i över en timme, ändå är den här leksaken svår att motså 😉

Vill du också börja bygga upp hundens lekintresse? Desirée köpte det här longerspöt på www.horze.se för 129:- Sen är det bara att knyta fast något mjukt som ska agera bytes djur. En pälskrage? En lite handduk där du klippt lite remsor i? En stumpa? Var bara kreativ och titta vad du har hemma i garderoben/skåpen som skulle kunna offras som jaktbyte! Jag tänker köpa ett spö själv, inte för att grabbarnas jaktlust tryter, utan för att bara lattja loss och använda den som en jackpot belöning 😀 Även de lek motiverade kan självklart använda sig av den för att hålla leklusten på topp alternativt öka lusten ännu mer!

, , , , , , , ,