Antijakt, gång 2.

Min antijaktkurs har utvecklats en hel del genom åren, upplägget har ändrats, övningar har bytts ut och vissa har uppdateras. Eftersom jag som tränare själv utvecklas med tiden som går så faller det dig naturligt att även mina kurser gör det. Något som växt fram mer och mer under det senaste året (åren?) är att jobba med hundens aktivitetsnivåer mer. I många fall brukar en högre aktivitetsnivå ha en tendens att “låsa” hunden. När hunden är riktigt i gasen är det lätt att han/hon blir blockerad och det blir svårt för husse/matte att nå sin hund. Men! Det här är något man kan lära sin hund.Å självklart är det något antijaktkursarna kommer att stor ha nytta av, så en del tiden kommer att spenderas på att träna just detta. Att hålla “öronen öppna” trots i högre aktivitetsnivå. Idag började grunden läggas och om två veckor när vi ses igen kommer vi att leka oss vidare 😉

Jens och Tyson in action! 😀

 

,