Inkallningslekar i strålande solsken

 
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jdz-cfCUcO0&w=640&h=385]

Min förmiddag spenderades ute på Skutans Gård där jag avslutade min inkallningskurs för MHundlydnad och en del av lekarna fick jag ned på film 🙂

Något vi diskuterade under kursens gång var vikten av att ha (eller skapa!) riktigt högvärderade belöningar, något labbe tiken Kitty (sista ekipaget i filmklippet) visade på pedagogisk för både matte Git och resten av kursdeltagarna.

När de kom till kursen idag var matte aningen frustrerad över hur utåtagerande Kitty var, intresserad av de mesta och en härlig dos energi som ibland uttryckte sig i en del skällande. Under den större delen av kurstillfället använde Git godbitar som belöning under inkallningslekarna, vilket Kitty absolut gillade, MEN! I slutet av kurstillfället vid en övning där jag bad kurserna plocka fram en leksak hände något magiskt. Git plockade fram någon form av boll klädd i kaninskinn (??) fäst i snöre och Kitty blev som förbytt! Inget mer utåtagerande, inget skällande, utan full fokus på matte och leksaken. I den sista leken (sista delen av filmklippet) lockar Marion Kitty till henne genom att låta henne få äta godbitar ur händerna på henne, under tiden kallar matte in henne, och hon avbryter att äta ur händerna från Marion för att vända om mot matte som självklart belönade med leksaken som var helt tokig i. Träningen blev helt plötsligt lätt som en plätt, det som var störningar innan var det inte längre, belöningen var av högre värde!

Häftigt att se, önskar bara att jag hade något filmklipp från hur det såg ut innan favorit leksaken kom fram…

Jag är i alla fall säker på att alla i kursen har en djupare förståelse för vikten av värdet på belöningarna, det såg Kitty till 😉

 

, , ,